Loading...

Psykolog i København tilbyder metakognitiv terapi

Vores psykologer i København tilbyder metakognitiv terapi. Søger du efter metakognitiv terapi? Måske har du også hørt godt om metakognition? Der er stigende interesse for metakognition i Danmark, og med god grund. Resultaterne fra forskningen i metakognitiv terapi viser sig at være meget lovende. Derfor tilbyder Tricas Psykologerne metakognitiv terapi i København.

Terapien er selvfølgelig ikke skudsikker – det er ingen terapiformer. Men metakognitiv terapi er et godt udgangspunkt for at hjælpe dig, hvis du oplever:

  • Tankemylder
  • Bekymring
  • Føler du mangler kontrol over dine tanker
  • Ukonstruktiv tænkning

I metakognitiv terapi skal du lære, hvordan du, ved at kontrollere din opmærksomhed, kan få fri fra overtænkning og ukonstruktive bekymringstanker. Behandlingen tager fat på, hvornår det giver mening at tænke – også de store ubehagelige tanker – og hvornår vi skal slippe tanken.

En effektiv behandlingsmetode

Lider du af eksempelvis angst, tankemylder eller grublerier, er metakognitiv terapi en meget effektiv behandlingsmetode. Metakognitiv terapi handler kort sagt om at lære at tænke mindre for at få det bedre. Det er altså ikke i denne metode, du får vendt vrangen ud på din barndom. I stedet udstyres du med gode værktøjer, der kan lette din hverdag mærkbart. Det er derfor vores psykologer i København tilbyder metakognitiv terapi.

Måske har du set, eller endda læst, Lev Mere Tænk Mindre? Bogen giver en god indføring i hvad metakognition er for en størrelse. Men der er mange fordele ved at få hjælp til at mestre det metakognitive igennem metakognitiv terapi. Det kan nemlig være en udfordring at stille skarpt på de metakognitive værktøjer. De er jo naturligvis værktøjer vi skal bruge i vores sind. Og det kan være svært at få brugt dem netop som de er tiltænkt. Her tager psykologen dig i hånden i terapien, så I sammen kan stille skarpt.

Metakognitive kurser

Der kan være store fordele i at blive dygtig til metakognition i sammenspil med andre. Vi har de sidste par år afholdt kurser i metakognitiv terapi og metakognitiv metode. Her har vi mange positive oplevelser med kursister der har fået taget hånd om deres udfordringer. Når læringen foregår i sammenspil med andre, er der mulighed for at lære af andres opmærksomhed. Psykologen hjælper gruppen med at forstå teorien. Samtidig hjælper deltagerne hinanden med at få stillet de gode spørgsmål til både psykologen og hinanden. På den måde bliver forståelsesniveauet hævet og alle deltagerne får en solid forståelse for materialet.

For at der er god mulighed for læring og refleksion er vores kurser aldrig overbefolket. Vi har typisk imellem 4-8 deltagere (8 er max). Derfor er der også god plads til at sammenspillet i gruppen bliver et virkemiddel i det terapeutiske rum. Hvis du er interesseret i at læse mere om vores kurser, kan du trykke her:

Personlig metakognitiv terapi

Mange kommer i personlig behandling hos os, hver eneste dag. Vi oplever en stigende efterspørgsel på metakognitiv terapi. Når det bliver efterspurgt bruger vi tiden sammen med klienten på at finde ud af, om det er den rigtige terapiform i dette tilfælde. Metakognition er ikke en løsning på alle mentale udfordringer. Det skal bruges på den rigtige måde, til de rigtige problemstillinger. Derfor kan du også trygt henvende dig til os, hvis du er i tvivl om netop metakognitiv terapi er det rigtige. Lige meget om det er eller ej, lover vi at hjælpe dig med at finde den rigtige terapi, og terapeut, for dig – også selvom det ikke er hos os.

Hvis det netop er metakognitiv terapi der er det rigtige for dig, finder vi en tid for første samtale. I denne første samtale vil du og din psykolog fokuserer på at finde ud af hvad der plager dig. Det kalder man i psykolog-sprog for “udredning.” Herefter vil psykologen hjælpe dig med at forstå den metakognitive teori og metode, som vil hjælpe med netop din problemstilling. Igennem de følgende samtaler vil I sammen bliver skarpere og skarpere på at anvende din metakognition til at lade tankerne flyde mere frit.

Føles det unaturligt at skulle slippe dine tanker?

Måske føles det trygt at holde fast i de bekymringsfulde tanker? Måske føles det som om, at du så kan holde fast i kontrollen? Faktum er, at de bekymringsfulde tanker intet udretter. Men de spænder ben for, at du kan blive fri til at blive handlende i dit liv.

Du kan betragte metakognitiv terapi som en metode til at kontrollere din opmærksomhed på. Vi øver os i at lade være med at gå ind i støjende overtænkning og unødvendige bekymringer og i stedet rette fokus mod det, vi kan gøre noget ved. Du kan ikke kontrollere alle aspekter af livets gang, men du kan kontrollere dine tanker.

Kunne du tænke dig at komme i gang med metakognitiv terapi?

Hvis du er blevet klogere af denne artikel, og gerne vil i gang med metakognitiv terapi, håber vi at du vil kontakte os herunder. Så snart du har kontaktet os via mail eller telefon, vil vi forsøge at vende hurtigt tilbage til dig. Derefter afklarer vi i fællesskab hvordan vi bedst kan hjælp dig. Hvis du har spørgsmål til vores tilgang til metakognition eller andet, er du selvfølgelig også velkommen til at kontakte os! Skriv en mail til kontakt@tricas.dk eller brug formularen herunder. Vi glæder os til at høre fra dig!

MVH Tricas Psykologerne

Har du brug for at komme igang med det samme? Eller har du spørgsmål? Kontakt os her: