Metakognitiv Terapi (MCT)

Effektiv behandling

Lider du af eksempelvis angst, tankemylder eller grublerier, er metakognitiv terapi en meget effektiv behandlingsmetode. Metakognitiv terapi handler kort sagt om at lære at tænke mindre for at få det bedre. Det er altså ikke i denne metode, du får vendt vrangen ud på din barndom. I stedet udstyres du med gode værktøjer, der kan lette din hverdag mærkbart.

Her bruger vi ikke tiden på at omstrukturere de negative tanker, som gør dig forpint. Men vi lærer dig, hvordan hjernen virker, og vi udruster dig til at kunne håndtere den mest hensigtsmæssigt.

Metakognition som individuelt forløb eller gruppe-terapi

Vælg den mulighed der passer bedst til dit behov, eller kontakt os. Vi hjælper dig til det bedste valg. Send mail på Kontakt@Tricas.dk.

Hjælp til at stå af tanketoget

Menneskehjernen er en konstant kværnende maskine, og vi kan ikke stoppe strømmen af tanker uanset, hvor meget vi prøver. Det er en kamp, der er tabt på forhånd, og det er heller ikke målet at luge ud i tankerne.

I metakognitiv terapi er grundantagelsen, at det ikke er de negative tanker, der gør os syge. Det er den alt for store opmærksomhed, vi tildeler de negative tanker, som gør os syge.

Derfor skal de negative tanker ikke fjernes, og de skal heller ikke omprogrammeres. Men du kan lære, hvordan du lader tanketoget fare forbi dig uden at stå på. I metakognitiv terapi arbejder vi altså med at flytte opmærksomheden væk fra den ukonstruktive overtænkning, som plager dig.

Løbende metakognitive kurser året rundt

På kurset vil al teori blive præsenteret gennem let forståelige modeller. Alt vil blive grundig forklaret gennem en masse eksempler, som alle vil kunne genkende fra deres egen hverdag. Den META-kognitive metode arbejder med øvelser, der gennemføres enkeltvis.

Individuelt forløb

Kr1500-1700Pr. Session
  • Opnå op til 450kr i støtte fra “Danmark”
  • Varetages af terapeuter autoriseret i MCT level 1 og 2

MCT Kursus

Kr499512 ugers forløb
  • Hold af op til 8 deltagere
  • Afholdes i vores hjemmelige lokaler i Odense

Fra tankemylder til handling

Måske føles det trygt at holde fast i de bekymringsfulde tanker? Måske føles det som om, du så kan holde fast i kontrollen? Faktum er, at de bekymringsfulde tanker intet udretter. Men de spænder ben for, at du kan blive fri til at blive handlende i dit liv.

Du kan betragte metakognitiv terapi som en metode til at kontrollere din opmærksomhed på. Vi øver os i at lade være med at gå ind i støjende overtænkning og unødvendige bekymringer og i stedet rette fokus mod det, vi kan gøre noget ved. Du kan ikke kontrollere alle aspekter af livets gang, men du kan kontrollere dine tanker.

Har du brug for at komme igang nu?

Vi får hver dag mange henvendelser omkring at komme i gang med metakognitiv terapi. Vi gør hvad vi kan for at få dig i gang hurtigst muligt. For vejledning beder vi dig ringe til os eller skrive en mail. Du kan også booke en tid direkte i værktøjet nederst på siden (Trine eller Elisa). Vi glæder os til at høre fra dig!

Booking

Error: Embedded data could not be displayed.

Gruppe-Forløb MCT

Metakognitivt kursus i Odense – Hvornår skal jeg tænke og hvornår skal jeg lade være?

Vil du lære at slippe ukonstruktive tanker og vil du lære at give plads til de gode problemløsningstanker? Kom med på Metakognitivt kursus i Odense og København. Tricas Psykologerne byder velkommen til 4 Metakognitive kursusdage med tryghed og ro til at lære.

Den META-kognitive metode tilbyder en evidensbaseret model, der minimerer angst og depression forårsaget af tankemønstre, der udspringer af den enkeltes underliggende overbevisninger. Det er det du vil lære på vores Metakognitive kursus i hjertet af Odense.

Du skal lære, hvordan du, ved at kontrollere din opmærksomhed, kan få fri fra overtænkning og ukonstruktive bekymringstanker. Kurset tager fat på, hvornår det giver mening at tænke – også de store ubehagelige tanker – og hvornår vi skal slippe tanken.

Kurset har ændret mine antagelser om mine tanker og givet mig værktøjer jeg kan bruge, for at lade være med at vande min CAS (overtænknings-mekanisme)

Deltager på metakognitivt kursus, Hold 1

Jeg anerkender, at det også er en styrke at tænke, men det skal gøres konstruktivt. Jeg ER ikke mine tanker.

Deltager på metakognitivt kursus, Hold 2

Jeg har fået et konkret værktøj, som jeg kan bruge når mine tanker går i ring, og jeg går i panik.

Deltager på metakognitivt kursus, Hold 3

Der blev formidlet godt, og nemt forståeligt. Man følte sig ikke hægtet af, hvilket er vigtigt, når det også er svære ting vi snakker om!

Deltager på metakognitivt kursus, Hold 2

Underviser: Trine Bjerremand Caspersen – Trines dybdegående viden om den menneskelige psyke og mangeårige brede erfaring med bl.a. formidling, terapi samt personlig udvikling, gør hende i stand til at inspirere og give viden fra sig på en måde, der er til at forstå.  Hvem end modtageren er, sætter hun en ære i at gøre tingene konkrete og praksisnære, så hver enkelt får indsigt via de gode eksempler.  Som formidler stiler hun efter perfektion og leverer varen med ro og en mild humor.

Beskrivelse af kursusdage: På kurset vil al teori blive præsenteret gennem let forståelige modeller. Alt vil blive grundig forklaret gennem en masse eksempler, som alle vil kunne genkende fra deres egen hverdag. Der er ikke gruppearbejde. Du vil efter kurset have fået indblik i, hvad der trigger dine overtænkninger og du vil være klogere på, hvordan du skal forstå og håndtere, de personlige underliggende ideer, som spænder ben for, at du kan slippe tankerne.

Individuelt forløb

Kr1500Pr. Session
  • Opnå op til 450kr i støtte fra “Danmark”
  • Varetages af terapeuter autoriseret i MCT level 1 og 2

MCT Kursus

Kr499512 ugers forløb
  • Hold af op til 8 deltagere
  • Afholdes i vores hjemmelige lokaler i Odense
Error: Embedded data could not be displayed.