Akut krisehjælp

Når vi udsættes for noget voldsomt og uventet – hvad end det er på arbejdspladsen eller i privatlivet – kan vi have behov for psykologisk støtte. Reaktionen efter en krisesituation klinger ofte af helt af sig selv, men nogle gange kan det være sværere at komme videre. Og det er ikke hverken skamfuldt eller uforståeligt.

Måske har du direkte oplevet en krisesituation som et overgreb, et pludselig dødsfald, en færdsels- eller arbejdsulykke, chikane eller vold. Men følelser som forvirring, angst eller dårlig samvittighed kan også plage mennesker, som har været vidne til en psykisk belastende krisesituation. Uanset din situation er det ikke nødvendigt at gøre dine følelser mindre eller at forsvare dem her. Følelserne er berettigede, og de er okay.

Uanset om du står i orkanens øje eller om du ønsker at bearbejde en tidligere oplevelse, kan en krisepsykolog hjælpe. Nogle typiske reaktioner på krise kan være at du har:

  • Koncentrationsbesvær
  • Svært ved at være sammen med mange mennesker
  • Du er voldsomt træt, eller slet ikke kan sove
  • Der er billeder, lyde eller lugte, som bliver ved med at genere dig
  • Du har negative tanker eller følelser om din egen rolle i det, du oplevede

Psykologen sørger for at sætte en tryg ramme for samtalen, som kan skabe klarhed og ro om dig i en situation, hvor verden ryster. Det er her, du kan sætte ord på din oplevelse, så følelsen af kaos dæmpes, og psykologen kan hjælpe dig videre i et sundt forløb.

Vi kan ikke ændre livets gang, og vi bilder os ikke ind, at vi kan tage din krise fra dig eller gøre den mindre. Men med krisehjælp vil den ikke udslette dig. Og når du har fundet dine ben igen, hjælper vi dig med at finde vej.

Error: Embedded data could not be displayed.