Info om henvisning til psykolog odense

– og en masse anden viden

Hvordan får jeg en henvisning?

Du får en henvisning gennem din praktiserende læge. Det foregår ved at I tager en snak om hvad der er galt. Typisk forsøger lægen først at gå til problemet via en gennemgang af fysiske symptomer. Kan årsagen til dine problemer ikke findes fysisk via en række tests, kan lægen lave en henvisning til en psykolog. Når du har modtaget en henvisning, skal du blot ringe til os og så står vi klar til at hjælpe. Hos Tricas psykologerne er det Trine, der tilbyder henvisningsforløb. Læs om Trine Bjerremand Caspersen.

Brug for vejledning? Ring til os!

Vi ved, det kan være svært at finde den rigtige vej til psykolog. Derfor kan du ringe til os og få hjælp. Vi hjælper dig med at finde ud af, hvordan du bedst kan komme i terapi i forhold til din problemstilling og dine vilkår. Det er altid gratis og uforpligtende at ringe til os. Vi lover dig, at vi vil gøre vores bedste for at hjælpe dig videre. Ring til os på tlf. 40436191 og få hjælp til at komme igang!

Kan jeg bruge min henvisning?

Ja du kan godt bruge din henvisning, men kun v. Trine Caspersen. Hun kan tage imod dig over telefon, webcam eller fysisk i Hellerup. Kontakt os på kontakt@tricas.dk for at få en tid hos Trine, med henvisning fra lægen. Typisk kan der være en ventetid på mellem 1-3 måneder. Hvis du vil i gang med det samme, har vi andre muligheder for at hjælpe dig.

Hvordan søger man psykolog?

For at søge psykolog skal man først have gjort op med sig selv, at man gerne vil tale med en professionel omkring de udfordringer man står i lige nu. Men det er ikke nødvendigt, at man ved præcis, hvad man gerne vil have fra en psykolog eller hvad man har brug for at tale om. Det skal vi nok finde ud af i fællesskab.

Typisk finder man sin psykolog ved at søge online efter en psykolog der passer til én. Her er det en god ide at bruge lidt tid på at læse de beskrivelser, som de fleste psykologer har lagt op af sig selv. Hos os kan du læse meget mere under fanen “om os,” hvor du kan møde alle vores psykologer.

Når man har fundet en psykolog, man gerne vil tale med, gælder det bare om at tage kontakt. Så guider vedkommende dig igennem processen fra første telefonopkald til man sidder tryg i stolen hos psykologen.

Vil du i gang med det samme?

Vores psykologer har erfaring med mange psykologiske problemstillinger og som tilbyder samtaler til varierende pris, ud fra deres erfarings niveau og uddannelses niveau. Mange af vores nyere psykologer, har en lidt kortere ventetid, men er bestemt ikke et dårligere valg. Se mere omkring dem på “om os” siden, i menuen, øverst!

Vil du gerne i gang med det samme, kan det være en fordel at vælge en af de nyere psykologer, som hurtigere vil kunne sætte et forløb i gang. Kontakt os for booking, eller hvis du har spørgsmål til hvem der kunne være et godt match for dig.

Hvilke muligheder er der?

Hos Tricas er der mange muligheder for at komme ind til samtale. Vi har både specialiserede psykologer med mange års erfaring, nyuddannede psykologer, autoriserede psykologer med tusindvis af samtaler under bæltet, som brænder for at blive eksperter i terapi.

Kan jeg bruge min sundhedsforsikring?

Ja det kan du godt. Tjek først din forsikringspolice for at se om psykologsamtaler er omfattet af din sundhedsforsikring. Er det tilfældet, så søg mere information gennem dit forsikringsselskab. Mange forsikringsselskaber samarbejder med psykologer, eller andre der kan hjælpe i en tid hvor alt virker uoverskueligt. Du skal blot række ud, så skal vi nok sørge for at være der for dig. Hvis du har brug for hjælp til at komme i gang med dette, er du velkommen til at kontakte os.

Medlem af Danmark

Hvis du medlem af Danmark får du 300,- i tilskud til psykologsamtaler hos en uddannet psykolog. Det betyder at du hos alle vores uddannede psykologer kan få tilskud til samtaler, såfremt du selvfølgelig er medlem af Danmark.

Hvad koster en psykolog?

Da vi har en masse muligheder for at hjælpe dig, afhænger prisen af dit behov. Klik her for at gå til en oversigt over vores priser.

Kan jeg selv betale for psykologhjælp?

Du kan sagtens selv betale for samtaler hos en psykolog, der er en investering i et sundt mentalt helbred, samt en forbedret livskvalitet på den lange bane. Desuden springer du ventetiden over og kommer direkte i kontakt med en af vores dygtige og erfarne psykologer hvis du ikke skal til samtale på en lægehenvisning. Husk at du kan få tilskud på 300,- hvis du er medlem af Danmark.

Er psykologhjælp kun til dem der er syge?

Nej! Hos Tricas Psykologerne går vi ikke så meget op i termer som ’syg’ eller ’rask’. Alle mennesker kan på et tidspunkt i deres liv støde på udfordringer der rammer dem særligt hårdt. Det kan fx være en fyring fra jobbet, en skilsmisse, at miste en nærtstående person, eller blive ramt af en alvorligt sygdom. Ved disse livsomvæltende begivenheder, søger mange mennesker hjælp til at håndtere og udvikle nye strategier til at tackle den ’nye’ hverdag. Det er her psykologen kommer ind i billedet. Med nærvær, empati og rummelighed skaber vi sammen et overblik over din situation, og vha. af tillid og faglighed får vi sammen udstukket en ny retning for dig som menneske. Terapi hos en psykolog er med til at forebygge senere livskriser, da vi arbejder med redskaber og værktøjer der lærer dig at tackle det livet byder på.

Hvem går til psykolog?

Alle mennesker kan indgå i et terapiforløb hos en psykolog. Lige fra direktøren og mellemlederen, til kasseassistenten og IT-supporteren. Samtaler hos en psykolog behøver ikke at være for at løse en problemstilling for klienten, det kan også være for at få et andet blik på tingene, et professionelt og fagligt blik vel at mærke. Alle mennesker kan blive ramt af livomvæltende begivenheder (skilsmisse, sygdom, død af nærtstående ven/familie) og disse begivenheder medfører ofte at man har brug for én at snakke med. Hos Tricas Psykologerne møder du psykologer som er til for dig og på dine præmisser, og som til enhver tid vil lytte, forstå og mærke dig som menneske.

Behov for akut krisehjælp

Kommer snart!

Jeg ved ikke om jeg har brug for en psykolog

Er du i tvivl om hvorvidt en psykolog er det rigtige for dig, så er du altid velkommen til at ringe til os på tlf. 22 17 62 60 eller skrive på mail: kontakt@tricas.dk. Her kan vi få en snak om det der går dig på og du kan samtidig få en fornemmelse af hvordan vi kan hjælpe dig. En god tommelfingerregel er at hvis man er i tvivl om, hvorvidt man har brug for en psykolog, så er det en god ide at reagere på det og få ringet til nogen som man kan snakke med. På den måde tager man ansvar for sin situation og får talt med en fagperson.

Skal jeg tage fri fra arbejde?

Psykologer arbejder typisk på samme tid som alle andre, men her hos Tricas Psykologerne har vi mulighed for at tilbyde samtaler uden for normal arbejdstid, idet vi har erfaring med at det kan være svært at få hverdagen til at hænge sammen. Ring eller skriv til os for at høre hvilke muligheder vi har i nærmeste fremtid, så du kan komme hurtigt i gang, uden du skal til at tage fri fra arbejde.

Stress – finder min chef ud af at jeg går til psykolog?

Alle psykologer er underlagt tavshedspligt! Det betyder at du trygt kan betro dig til os, uden at være bekymret for at din arbejdsplads får noget at vide. Er du sygemeldt med stress kan vi, med din accept, indlede en dialog med din arbejdsplads om en mulig tilbagevenden til dit arbejde, i et tempo der passer dig.

Hvis du er henvist igennem en sundhedsforsikring på din arbejdsplads, kan det være netop din leder der har henvist dig. Her er det altid vores målsætning at sørge for, at sikre det bedst mulige samarbejde imellem dig, din leder og din psykolog. Selvom det er gennem din arbejdsplads du er henvist, er der stadig FULD tavshedspligt. Det kun de information du indvilliger i, som vi evt. giver videre til din arbejdsplads. Terapi hos Tricas Psykologerne handler først og fremmest om dig.

”Jeg går til psykolog, så må der være noget i vejen med mig”

Alle mennesker kan have brug for nogen at tale med. Måske er der sket noget i dit liv som er svært at tale med venner og familie om. Som psykologer har vi det privilegium, at vi kan se på din udfordring med objektive øjne, dvs. at vi ikke ’tager noget parti’ men blot er til stede og opmærksom på dine behov. Så nej! Der er ikke noget i vejen med dig hvis du taler med en psykolog. Tværtimod tager du faktisk ansvar for at ændre noget som nager dig, og bliver samtidig rustet til at klare fremtidige udfordringer.

Familiekonflikt om gaming og skærmbrug?

Er familiens hverdag præget af konflikter omkring mængden af skærmtid? Følg dette link til SundGaming.dk, der har en masse information om, hvad forældre kan gøre for at håndtere og ændre børnenes skærmvaner.