Psykologisk terapi

Det er hverken skamfuldt eller ualmindeligt at gå i terapi. Og lad os slå fast med det samme, at det ikke betyder, du lider af en psykisk sygdom. Langt fra. Men de færreste af os går gennem livet uden at opleve noget, der belaster os psykisk. Og de oplevelser kan spænde ben for vores glæde og velbefindende.

Vores kampe kan antage mange former, men uanset hvordan din armlægning med livet ser ud, hjælper det at dele den med nogen. For når vi skal forklare os til andre, forstår vi ofte os selv bedre. Herunder kan du læse om vores psykologiske terapi og metode

Her er plads til dig

Når du går i terapi er din samtalepartner en psykolog med tavshedspligt, som ingen aktier har i hverken din livshistorie eller dine relationer. På den måde er du i terapirummet frigjort for de forbehold, man normalt tager af hensyn til – eller af frygt for – sine omgivelsers reaktion.

Her kan din situation få lov at stå helt klart. Her handler det kun om dig.

Der findes mange former for terapi, og hvis du allerede er interesseret i en metode, så kan vi fint lægge ud med den. Men måske ved du ikke, hvad der vil være den bedste tilgang til din problematik. Det er ikke noget problem. Du kan trygt læne dig ind i, at psykologen vælger den bedst egnede metode til netop dig. Og intet er statisk. Et forløb kan starte med én metode og senere – når den har virket effektivt – afløses af en anden, som bringer dig videre på vejen mod dit mål.

I boksene herunder kan du læse dig klogere på de enkelte terapiformer. Du kan klippe på hver enkelt for at blive klogere. Men hvis det virker som for meget læsning, er du også velkommen til at booke en tid med det samme, så finder vi ud af resten sammen.

Metakognition

Menneskehjernen er en konstant kværnende maskine, og vi kan ikke stoppe strømmen af tanker uanset, hvor meget vi prøver. Det er en kamp, der er tabt på forhånd, og det er heller ikke målet at luge ud i tankerne.

Kognitiv terapi

Er hverdagen begrænset af tunge eller angstfyldte tanker? Kognitiv terapi kan være en effektiv metode til at bryde med de negative tankemønstre. Kognitiv terapi centrerer sig specifikt om negative tanker.

Akut krisehjælp

Oplevelser som overgreb, pludselige dødsfald, en færdsels- eller arbejdsulykke, chikane eller vold, kan skabe følelser som forvirring, angst eller dårlig samvittighed. Det kan plage mennesker, og kræve behandling.

Eksistentiel terapi

I eksistentiel terapi sættes tempoet helt ned. Vi giver os tid til at udforske og dvæle ved din livsbagage og ved den forpinthed, du belastes af. Eksistentiel terapi tilbyder den læring det er at kunne leve meningsfuldt med de kort, der er blevet dig tildelt.

Parterapi

Parterapi er at værne om jeres parforhold. Det er vigtigt fordi et solidt og tillidsfuldt parforhold er en stabil og værdifuld grundpille i livet. Sådan en, man bygger sit livs historier op omkring og som sætter en meningsgivende ramme.

Stressbehandling

Termen stress bruges i flæng som synonym for travlhed. Men travlhed og stress er ikke det samme. Travlhed er ikke problematisk i sig selv, når også har perioder med mere ro. Stress opstår først, når den almindelige travlhed tilføjes yderligere belastninger.

Book en tid med det samme

Hvis du gerne vil have overblik over hvornår du kan komme ind til vores psykologer, kan du bruge vores booking værktøj til at se hvornår vores psykologer har tid næste gang. Booker du en tid, vil du komme ind som selvbetaler. Hertil er priserne som følger:

  • 800kr for Akademi Psykolog pr. time
  • 1200kr for Autoriseret Psykolog pr. time
  • 1500kr for Specialiseret Psykolog pr. time

Du kan ikke anvende din henvisning fra lægen, ved at booke online. Hvis du gerne vil anvende din henvisning fra lægen er det vigtigt at du kontakter os via email. Det er kun Trine der kan tage imod henvisninger fra lægen.

Error: Embedded data could not be displayed.