Eksistentiel terapi

Eksistentiel terapi er en rolig og tålmodig terapiform til dig, som ønsker at finde ro med de vilkår, livet har budt dig.

Det er ikke altid, vi har indflydelse på de ting, der sker i vores liv. Vi kan miste vores job, vores førlighed, vores tillid. Dem, vi elsker, kan blive revet fra os. Livets ellers så stabile vej kan pludselig styrte i grus. Eller meningsløsheden kan sætte ind, hvor der før var et mål. Måske gik livet bare – uden at gå, som du håbede på?

Mange føler i vores tid, at de alene bærer ansvaret for samtlige aspekter af deres liv. For det er ikke længere Guds, skæbnens eller samfundets skyld, når det svære rammer. Skylden bærer vi selv.

Men selvom vi gerne vil bære hele klodens vægt på vore skuldre, er det ikke alt, vi mennesker har magt over. Og det element af magtesløshed er et grundvilkår i menneskelivet, vi ikke kan ændre på. Det, vi har magt til, er at forsøge at finde ro med disse vilkår. Og at tage ansvaret for, hvordan vi lever med dem.

I eksistentiel terapi sættes tempoet helt ned. Vi giver os tid til at udforske og dvæle ved din livsbagage og ved den forpinthed, du belastes af. Eksistentiel terapi tilbyder den læring det er at kunne leve meningsfuldt med de kort, der er blevet dig tildelt. At søge og finde ny mening i livet, hvis det er blevet svært at se klart.

Det er altså ikke livets småtingsafdeling, vi lægger arm med i eksistentiel terapi. Vi går under overfladen og ind i grundbegreber som ”mening”, ”eksistens” og ”valg”. Den forandring eller den ro, du forlader terapilokalet med, opstår efterhånden som du bliver bevidst om din livsverden og de værdier, du bærer på.

Error: Embedded data could not be displayed.