Loading...
Gaming2019-05-01T18:18:17+00:00

Psykologien og gaming

Sjældent har der været noget i menneskets historie, som har ramt så bredt og mangfoldigt, som gaming har. Der er få mennesker der ikke har haft berøring med gaming. Specielt de yngre generationer har i årtier brugt enorme mængder af tid på spillene. Det er der mange gode grunde til at de har – gaming indeholder nemlig en meget motiverende faktor, et stort potentiale for læring og mange sjove udfordringer. Der er også mange problemer som kommer med dette enorme fokus på gaming. Gaming kan være et let sted at isolere sig for mange unge, som ikke har det lige så godt uden for skærmen. Det kan også være et sted, hvor anonymiteten gør, at man ikke er lige så opmærksom på sin opførsel, som man ville være i det fysiske liv. Gaming kan også give anledning til mange diskussioner i familien, fordi de unge er så opslugt af spillet, at de har for svært ved at slippe det.

Vil i vide mere om god kommunikation omkring gaming i familien?

Så tryk på knappen herunder

Familien og Gaming

Hos Tricas psykologerne har vi en passion for at hjælpe til at gaming bliver et potentiale, som unge mennesker udvikler sig igennem. Vi samarbejder med foreninger, uddannelser og professionelle esports-atleter i vores søster-afdeling Tricas Esport. Derfor har vi et stort indblik i, hvordan gaming kan bruges i et positivt perspektiv.

Vi blander vores positive syn på gaming med en sund skepsis. Derfor orienterer vi os også konstant i litteratur og forskning omkring emnet. Der er faldgruber i gaming, som vi skal være meget opmærksomme på. Både som kultur, men også som enkelt-familie er det essentielt at have en forståelse af, hvad gaming er. Man må være bevist om, hvad der er godt og skidt i de unges gaming-vaner. Ligesom med alle andre interesser unge mennesker kan have, er det vigtigt, at familien taler om det. På den måde hjælper vi de unge mennesker med at tilpasse deres adfærd. Men hvis vi ikke snakker om det og bare dæmoniserer gaming, risikerer vi, at de unge ikke får en god digital dannelse – en kompetence som ellers er essentiel for morgendagens arbejdsmarked.

Læs mere om gaming herunder

Læs vores artikler om gaming

Familiens Gaming dag

Tricas esport (engelsk)

Vi samler viden og inspiration til arbejdet med gaming i vores artikler. Dem kan du nemt tilgå herunder. Hvis der er interesseret i både esport og gaming, kan du besøge vores artikler og videoer som drejer sig om begge ting her. Der bliver løbende opdateret med nye artikler. Artiklerne handler om forskellige vinkler på hvordan psykologien kan hjælpe til at udnytte potentialet i gaming. De handler også om hvordan vi kan hjælpe hinanden med ikke at falde i de “fælder” som ligger gemt i et overforbrug af gaming.

Artikler om gaming og psykologi

Go to Top